Hrvatski za strance

English version

Znate li
…da se najmanji grad na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda nalazi u Hrvatskoj?
…da postoji asteroid Croatia?
…da je riječ enciklopedija prvi put u današnjem smislu upotrijebio Zagrepčanin Pavao Skalić 1559. godine?
…otpjevati koji hrvatski stih?

NASTAVA

Škola Smart organizira grupne i individualne tečajeve za sve one koji žele naučiti hrvatski jezik i upoznati se s hrvatskom kulturom. Na tečajevima učimo dobro govoriti, pravilno izgovarati te čitati i pisati na hrvatskome jeziku. Sve to postižemo koristeći različite udžbenike, audio i video materijale, tiskovine, stripove, isječke iz filmova i ostale zanimljive sadržaje prilagođene znanju i željama polaznika kako bi im maksimalno olakšali usvajanje novoga jezika. Pažljivo odabranim vježbama polaznik na zanimljiv način upoznaje gramatičke kategorije, usvaja vokabular te uči pravilan izgovor.Temeljna je zadaća profesora naučiti Vas kako komunicirati u svakodnevnim situacijama te kako pravilno pisati i čitati.

Profesionalnost, prilagodljivost te visoka kvaliteta nastave odlike su naše škole u što se možete uvjeriti i sami dolaskom u Smart. Tečajeve vode izvorni govornici, profesori hrvatskog jezika i književnosti s višegodišnjim iskustvom u radu s polaznicima iz čitavog svijeta.
Polaznici bez predznanja upisuju se u početni stupanj.
Polaznici s predznanjem hrvatskog jezika pristupaju pismenom i usmenom testiranju kako bismo ih rasporedili u odgovarajuću obrazovnu skupinu.

 

INDIVIDUALNA NASTAVA :

Redovna individualna nastava – nastava je potpuno prilagođena polazniku, a plan i program izrađuju se prema Vašim potrebama. Individualna nastava namijenjena je svima onima koji zbog različitih obaveza svoje termine ne mogu prilagoditi rasporedu redovnih grupa ili pak više vole individualan rad s profesorom.
Intezivni individualni tečaj – nastava je potpuno prilagođena polazniku, a plan i program osmišljava se u dogovoru sa samim klijentom i to 3 ili više puta tjedno u dogovoru s polaznikom.
Krojeni(poslovni) jezik struke (individualna nastava) – nastava obrađuje određene tematske jedinice vezane za Vašu struku, a plan i program se izrađuje prema Vašim potrebama. Termine i dinamiku nastave dogovaraju polaznik i profesor prema željama polaznika.

GRUPNA NASTAVA:

[dropcap2] 1 [/dropcap2]Redovni tečaj – polaznici su podijeljeni po stupnjevima znanja. Obradom različitih nastavnih jedinica usvajaju se i uvježbavaju sve četiri jezične vještine: govorenje, pisanje, čitanje i slušanje.Nastava se odvija 2 puta tjedno po 2 školska sata, a tečaj obuhvaća 60 školskih sati.

[dropcap2] 2 [/dropcap2]Intezivni tečaj – polaznici usvajaju govorenje, pisanje, čitanje i slušanje u kraćem vremenskom periodu. Tečaj je namijenjen polaznicima koji žele završiti stupanj u kraćem vremenskom periodu. Tečajevi se održavaju u rujnu, veljači i lipnju te obuhvaćaju 45 školskih sati po 3 školska sata dnevno.

[dropcap2] 3 [/dropcap2]Krojeni (poslovni) jezik struke – u mogućnosti smo osmisliti plan i program nastave hrvatskog jezika prilagođen određenim strukama. Cilj nam je primjena gramatičke i pravopisne norme u usmenom i pismenom poslovnom izražavanju te razvijanje komunikacijskih vještina potrebnih u svakodnevnim situacijama na Vašem radnom mjestu. Tečajevi se održavaju u rujnu, veljači i lipnju te obuhvaćaju 20 školskih sati, 4 školska sata tjedno (2x po 2 šk.sata).

[dropcap2] 4 [/dropcap2]Konverzacijski tečaj – zahtijeva viši stupanj znanja i razumijevanja hrvatskog jezika. Namijenjen je polaznicima koji žele usavršiti ovu jezičnu vještinu sudjelujući u zanimljivim raspravama i aktualnim temama. Tečaj obuvaća 20/30 školskih sati.

[dropcap2] 5 [/dropcap2]Intezivni konverzacijski tečaj obuhvaća 20 školskih sati, 2 tjedna po 2 školska sata dnevno (tijekom rujna, lipnja i veljače)

[dropcap2] 6 [/dropcap2]Redovni konverzacijski tečaj obuhvaća 30 školskih sati, jednom tjedno po 2 školska sata (četvrtkom).

[dropcap2] 7 [/dropcap2]Hrvatski na „terenu“ ili hrvatski u praksi
Hrvatski na „terenu“ ili hrvatski u praksi – zahtijeva viši stupanj znanja i razumijevanja hrvatskog jezika. Nastava se odvija isključivo na otvorenome. Posjećujemo kulturne znamenitosti grada Zagreba, muzeje, galerije, kazališta, kina i koncerte pri čemu se jezik usvaja u konkretnim, svakodnevnim situacijama. Moguća je organizacija individualne terenske nastave. Tečaj obuhvaća 15 sati. Potrebna je nadoplata za ulaznice.